Koop van der Wal used parts

Taal:De huidige generatie Van der Wal komt voort uit een familie van smeden. Willem van der Wal vestigde zich in 1936 in Munnekeburen als (hoef)smid. Koop van der Wal kwam in 1958 als 17-jarige in de smederij van zijn vader Willem. Hij wilde wel in het bedrijf, maar dan moest er wel worden overgegaan op tractoren. 
    
En zo geschiedde. In 1964 trok Koop een pak van vader aan en stapte met een zeer geringe kennis van de Engelse taal op de trein en de boot naar Engeland. Hij kocht daar gebruikte tractoren in en verscheepte die naar Nederland. Het begin van een bloeiende handel was begonnen. Het bedrijf groeide uit tot een van Nederlands grootste en meest vooraanstaande handelsbedrijven op het gebied van gebruikte tractoren. Er komen klanten uit de gehele wereld: Amerika, Europa, Canada, Australië, Afrika, Japan, Midden Oosten, Oostblok en Zuid-Amerika. 

Het assortiment is door de jaren heen uitgebreid en bestaat tegenwoordig uit de topmerken John Deere, Case IH, Fendt, Fiat, Deutz, Massey Ferguson, New Holland, Valtra, Zetor, Mc Cormick, Klaas en Steyr.

Vanaf 1989 vond dochter Greet haar roeping in de tractorbusiness. Een jaar later volgde zoon Willem op 19-jarige leeftijd. In 2008 verhuisde het mechanisatiebedrijf van Munnekeburen naar Bant in Flevoland. Reden hiervoor was het gebrek aan ruimte. Het huidige pand, gelegen aan de A6, is vier keer zo groot. In 2011 zet vader Koop de versnelling een tandje lager en neemt Willem het voortouw.

Geef een reactie